24 Nisan 2021 Cumartesi

Venüs Retrosu ve Özdeğer

 


Merhaba sevgili dostlar

Venüs retrosu Haziran sonuna kadar etkili ve haritasında Venüs retrosu olanlardan sıkça sorular geliyor. ❤️Venüs retrosunu iyi anlayalım: Venüs ortalama olarak 18 ayda bir 6hafta süreyle retro yapar. Yani aslında doğum haritalarında sık görülen bir yerleşim değil.
💣Siyaset Venüs retroları ile doludur:Saddam Hüseyin,Hitler, Churchill..Aslında siyasette, sanatta, iş dünyasında vs. inişli çıkışlı hayatlar yaşayan isimlerde Venüs-Mars-Merkür retroları vurguludur ve karmik düğümler de bu problemleri destekler.
.
💣Eğer haritanızda bu şekilde bir yerleşim varsa, bu kontrolsüz gücü yönetmeyi öğrenmeniz mutlaka gerekir. Aksi taktirde,yaşamınıza bol miktarda kaos ve sıkıntı getirebilir.
.
🎁Venüs Retroları maddi daralma ile bağdaştırılır ancak: yaşamın bir döneminde ciddi yoksulluk olsa bile; ortalamanın üzerinde geliri-hatta mal/mülk ve lüks düşkünlüğünü gösterir. Venüs retrosunun karmik geçmişine gelirsek:.
.
✅Maslov’un ihtiyaçlar hiyararşisi, ruhun tekamül düzeyini algılamak için iyi bir araçtır. (internetten Maslov’u araştırabilirsiniz).
.
📌Ruh, tekamülünde ilerlerken hiyerarşik sıralamada önemli bir hata yapar: ait olma ve sevgi ihtiyacını yanlış bir yere oturtur. Bunu astroloji haritasında Karmik düğümlerden de görürsünüz. Ruh: sevgiyiyi-değeri maddi bir kıstas ile ölçer.Buna göre;ancak o seviyenin üzerindekiler sevilmeye-değer görmeye layıktır. Hitler ve Napolyon bunu askeri zaferlerle ölçmüştü.
🪐Venüsü sıkıntılı kişiler farklı kriterler kullanabilirler:ev-aile konusuna öncelik vermiştir: çocuğunun başarısına adeta yapışır. Akademik başarıya odaklanmıştır: yemez içmez ders çalışır. Paraya veya konuma odaklanmıştır: işkolik olur vs. Aşırı çaba ve fedakarlık başlar. Sonuçta sevildiğini ve değerli olduğunu hissetmeyen, mutsuz, maddi konulara takılmış ve doyumsuz bir kişilik yapısı oluşur.
.
📚Psikolojide buna öz değer eksikliği denmektedir. Psikiyatrist David Burns’ün İyi Hisssetmek kitabında özdeğer bölümü okunabilir-uyulamaları yapılabilir .Bu öneri aslında uzun bir ruhsal yolun başlangıcı; çünkü ruh hayata retro gezegenleri iyileştirmeye gelmiştir.
.
Sevgiyle kalın🤗
Astrolog İlkay Çıkla.
.
Foto @fussylemon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder