20 Eylül 2017 Çarşamba

Satürn Seni Hangi Konuda Zorladı ve Sana Hangi Ödülü Verecek?

Merhaba sevgili dostlar, 


Bu yazımda Satürn'nün hayatımıza yaptığı büyük katkılardan ve bizlere verdiği büyük ödüllerden bahsetmek istiyorum. 
Kısa bir şekilde Satürnü tanımak gerekirse: Satürn oğlak burcunun gezegenidir. Mitolojide Kronos olarak da bilinir ve Zeus-Jupiter'in babasıdır, Mitolojide bahsedilen ve insanların etik-ahlak ve eşitlik ile yöneltilmiş olduğu 'altın çağ'ın baş tanrısı Satürndür. Düzeni temsil eder, zamanın ve karmanın efendisidir. 

Astrolojide Satürn pek sevilen bir gezegen değildir... Transit-yani güncel olarak bulunduğu bölge- açılarından bizi ciddi oranda zorlayacak ve geliştirecektir. Transitte Jüpiter, bol keseden dağıtırken ve bolluk-şans gibi faktörler ile ilişkiliyken Satürn; daralma, kısıtlanma, dersler, zorlanma gibi pek işimize gelmeyen konuları gösterir. 


Bununla birlikte eğlenmek ve rahatlamak için değil, bir şeyler öğrenmek ve kendimizi ilerletmek için Dünya'dayız.

Satürn zamanın efendisi olarak daha önce öğrenmediğiniz-görmezden geldiğimiz veya fark etmediğimiz dersleri öğretmek, sorumluluk vermek ve sınamak için çeşitli zorluklar çıkartır karşımıza. Bizi hayattan soğutma konusunda da son derece başarılı olduğunu söylemek gerek😊

Aralık 2014 itibariyle Yay burcu seyrine başladı ve o gün bu gündür başta yay burcu olmak üzere değişken burçları yani: ikizler, başak, yay ve balık burçlarının hayatı feraha eremedi. Tabi harita bir bütün, Satürn haritalarında değişken etkisi olan herkesi hırpaladı. Örneğin yükseleni yay burcu olanlar veya başak burcunda birkaç gezegen yerleşimi olanlar gibi...Satürn bol sorumluluk, angarya işler ve bazen de ciddi hayal kırıklıkları verirken aynı zamanda kendini gerçekleştirme imkanı da sundu bizlere. 


Satürn Bizde Neyi Değiştirdi?

Eğer değişken burçlarda yerleşiminiz varsa: Aralık 2014 sonrasını düşünerek Satürn'nün bizi hangi konularda zorladığını bularak işe başlıyoruz. Ve bunu neden yaptığını algılamaya çalışıyoruz...

Örneğin işiniz mi battı? Sizin için doğru olmayan bir iş olma olasılığı yüksek. 
Boşandınız mı? Muhtemelen doğru temele kurulmamıştı.
Hamileyken düşük mü yaptınız? Anne olmaya hazır olduğunuza emin misiniz?
Depresyona mı girdiniz? Mutluluğu yanlış yerde arıyor olabilirsiniz.
Borç batağı içinde misiniz? Belki de para harcama alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Satürn size öğretinceye kadar aynı konuları önünüze sürer. Satürn en son benzer bir pozisyonda 2007-2010 arasında sizi zorlamıştı ve o dönemde yaşadıklarınızı hatırlamaya çalışın. Hele ki son 2-3 senedir aynı konuda sizi zorlamış ise: 2008 dönemindeki dersi iyi almamışsınız demektir. 
Peki bu sefer de bu dersi öğrenmezseniz ne olur? Bir sonraki dönemde daha da zorlayacak durumlar ortaya çıkartır. 

Karşınıza çıkan zorlukları inceleyerek ne kadar erken akıllanırsanız, Satürn süreçlerini o kadar az hasarla atlatırsınız. 

Satürn hatayı sevmez, affetmez de. 
Karşılaştığım en büyük sorun: insanların iyi niyetli olduklarını iddia ederek Satürn karşısında dokunulmazlığı olduğunu düşünmeleri. Gördüğüm kadarıyla Satürn iyi-kötü ayırt etmeden hata yapan herkese dokunuyor arkadaşlar 😈 


Bu konuda yaşanmış bir hikayeyi anlatmak istiyorum: yay burcu olan bir hanım haritadaki bazı problemli yerleşimler nedeniyle öz-değerinin farkında değildi. Yıllarca evdeki her türlü kararı eşine bırakıp maaşını bile eşine vererek ondan harçlık alır hale gelmişti. Kendi isteklerini hep erteleyip ailesine karşı aşırı fedakarlık yapıyordu. (Satürn yay burcuna gelince) bu bayanın eşi 2015 yılında boşanma davası açıyor, bu da yetmiyor ortak aldıkları evi ve arsaları alıp onu zor durumda bırakıyor, üstüne de başka bir bayanla evleniyor. Aslına bakarsanız yay burcu hanım son derece iyi niyetli, fedakar ve insani duyarlılığı yüksek birisi. 

Ancak bu kadar iyi niyet Satürn tarafından pek hoş görülmez, kendinizi korumak ve değerinizin farkına varmak durumundasınız. Satürn süreci ile birlikte bu hanım, eşi bile olsa körü körüne inanmamayı ve güvenmemeyi öğrenmiş durumda. 
Bu yay burcu hanım dönemin sonunda hem kendi öz-değerinin farkına vardı, hem de kendine kişisel gelişim firması kurarak insanları farkındalıklarını arttırma konusunda eğitim vermeye başladı. 
Tabi Satürn süreçleri çok çalışmalı ve yorulmalı geçer: bu bahsettiğimiz hanım son 2 yılda hem boşandı, hem bir çok kişisel danışmanlık eğitimini bitirdi, hem de şirket kurarak danışmanlık vermeye başladı. Şimdi ise başarılı bir kişisel gelişim uzmanı olarak kariyerine devam edecek. Eşinin ondan aldığı maddi unsurların daha fazlasını kendi başına kazanacak ve daha önce hiç olmadığı şekilde parasını kendi istediklerini almak için harcayacak.

Satürnün Hediyesi 

Yukarıda bahsettiğim örnekte olduğu gibi; Satürn bizi zorladığı dönemde veya dönemin hemen sonrasında bize yaşadığımız zorluklarla orantılı bir hediye verecektir. Newton'un Hareket Yasaları Madde 3 bize şunu söyler: Her etki için ona eşit ve zıt yönlü bir tepki vardır. 
Yani bu süreçte ne kadar zorlanırsak, gelecek olan hediye o kadar büyük olur.

Ancak bu hediyeyi almamız için öncelikle dersi iyi anlamalı ve Satürnün önümüze getirdiği çalışma yükünü taşımamız gerekli. Örneğini verdiğimiz hanım 'Eşim beni bıraktı' diyerek depresyona girmeyip, önüne çıkartılan sorumlulukları yerine getirmiş,  kendine yeni bir rota çizmişti.(satürn transitleri aynı zamanda karamsarlığı ve depresyonu da gösterir, sorumluluk almazsanız madalyonun diğer yüzündeki depresyon ile karşılaşırsınız)

İşin güzel kısmı: bu süreçte gelen hediyenin bizimle birlikte kalacak olması 😊 Bize sunduğu hediye ömrümüzün sonuna kadar bizimle kalır. Geriye dönüp baktığımızda:
'o zamanlar çok zorlanmıştım ama iyi ki...' diye başladığımız dönemler Satürnün eseridir. 

Uzaktan bakınca iyi bir anlaşma gibi duruyor...

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder