7 Eylül 2017 Perşembe

Beyaz, Astroloji, Mevlana ve Piramitler

Merhaba sevgili dostlar,

Bugün size beyaz rengin bilmediğiniz özelliklerinden bahsedeceğim. İlkokulda beyaz rengin ışığı ve sıcaklığı yansıttığı ve siyah rengin ışığı-sıcaklığı kendisine çektiği hepimize öğretilmiştir. Peki bu bilginin spiritüel olarak bir anlamı var mıdır? Ve günlük hayatımızda nasıl kullanırız, astrolojik bir anlamı var mıdır?
  
Bildiğiniz gibi semazenler hep beyaz giyerler, kafalarında semazen başlığı vardır, sağ elleri havada ve sol elleri de yana-aşağıya doğru uzanmıştır. Enerjiyi sağ elleri ile Hakk'tan alıp, sol elleri ile halka dağıtırlar. Mevlana Rumi'nin ölüm yıl dönümü olan  17 Aralık Şeb-i Arus haftasında Semâ Törenleri'ni izleme fırsatınız olursa mutlaka tavsiye ederim, olağanüstü bir enerji olduğunu fark edeceksiniz. Bu denli büyük bir enerjiyi nasıl toplayabildiklerini gelince: dergahtaki önemli ustalar tarafından özenle hazırlanan semazen kıyafetlerine ve dönüşlerine ezoterik açıdan bakmak gerek. 

Kafalarındaki başlıklar aslında mezar taşlarını sembolize eder. Ayrıca daha koyu renktedir ki enerjiyi daha iyi çeksin, toplasın. Semazenlerin dönüşleri anında görebileceğimiz görüntü piramitleri andırır. Aslına bakarsanız aynı mantıkta olduklarını söyleyebilirim. Piramitlerin yukarıdan enerjiyi çekerek dağıtması ile benzer bir sembolizm içerir... 

Piramitlerin kral mezarları olduğu yaygın bir söylentidir; ancak birçoğunun içinde herhangi bir kemik-mumya bulunmamıştır.  Dünya'nın farklı bölgelerinde farklı uygarlıklar tarafından son derece ileri bir teknoloji ve matematik ile yapılan bu yapıların şekilleri aynıdır. Çünkü mantıkları aynıdır, yukarıdan enerjiyi çekerek etraflarına yaymak...

Semazenlerin dönüşü sırasında da aynı yapı oluşur, yukarıdan aşağıya doğru genişleyen yapı  : enerji üst kısımlardan gelerek aşağıya indikçe yayılır. Giydikleri eteğe Tennure adı verilir. Ten-nur , nur= ışık, Tennureler dönüşlerini kolaylaştırırlar. Tennurelerin beyaz renklerine dikkat çekmek istiyorum, çünkü enerjiyi dağıtmak için beyaz renkte yapılmışlardır.

Newton'un ispatladığı gibi beyaz renk bünyesinde tüm renkleri barındırmaktadır. 'Ne olursan ol gel' kadar geniş ve derin düşünebilen bir öğretiden bahsediyoruz, tıpkı beyaz renk gibi: herşeyi kapsıyor...

Astrolojide her gezegenin kendine has rengi vardır:
Güneş:turuncu-sarı
Ay:  bej-kırık beyaz
Merkür: sarı-yeşil 
Venüs: beyaz-pembe-yeşil
Mars: kırmızı 
Jüpiter: mavi-mor
Satürn: mavi -lacivert
Uranüs: uçuk mavi-koyu kırmızı
Neptün-turkuvaz
 Pluton: koyu yeşil-bordo

Ancak harita bir bütündür ve doğru rengi kullanmak için bir harita analizi öneririm, zira haritanın dağılımı en az kendi burcunuz kadar önemlidir.

Gezegenlerin temsil tüm ettikleri renkleri beyaz kendi bünyesinde toplar...Yani aslında beyaz galaksideki tüm renkleri-enerjileri içerir. Ayrıca beyazın diğer açık renklerde olduğu gibi enerjisi yüksektir. Sonuç olarak: beyaz rengi kullanarak enerjinizi yükseltebilirsiniz, ayrıca düzenli meditasyon yapıyorsanız aldığınız enerjiyi beyaz rengi kullanarak yansıtabilirsiniz. 





Yazar: Astrolog İlkay Çıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder