24 Nisan 2021 Cumartesi

Firavun Hikayesi: Pluto, Jüpiter ve Satürn Birlikte! Tutulmalar ve Sembolikleri

 


Merhaba sevgili dostlar,

21 Haziran'da Güneş Tutulması ve 5 Temmuz’da onun eşi olan Ay Tutulması olacak.Bir önceki yazımdan 21 Haziran tutulmasının etkilerini okuyabilirsiniz.Yengeç-Oğlak hattındaki son tutulmalar Satürn-Jüpiter-Pluto temelli en sevdiklerimizden gelecek güçlü ego sınavlarını gösteriyor> ehlileştiremediğimiz egomuz, ev-aile-iş yaşamında ciddi krizlere ve acılara sebep olabilir. Veya biz egomuzu indirip, ruhsal büyümeye devam edebiliriz.

💥Kuran'daki Firavun hikayesi gökyüzünü özetliyor.Tanrı Firavun’a krallığının büyümesi, bitmeyen zenginlik,iktidar, ölümsüzlük, sonsuz cinsellik, hakimiyet ve güç vaad eder. Bunlar karşılığında> Yaratıcı gücü tanımasını ve Musa’nın elçiliğini kabul etmesini ve Tanrı rolünü oynamayı bırakmasını ister > yani egosunu aşması istenir.
Firavun’un çevresindeki herkes teklifi kabul etmesini tavsiye eder. Veziri Haman karşı çıkar:’senin bu duruma düşmene dayanamam' diyerek Firavun’u gazlar. Firavun veziri dinler, hikayenin sonunun Kızıldeniz'de boğularak bittiğiniz biliyoruz.
.
📚Mevlana Mesnevi’de, “yakınlarınıza ve sizi etkileyen kişilere dikkat edin“ der ve kalp saflığının önemini anlatır. Vezir ve Firavun çok zekidir; ancak kibirli ve aklını yanlış kullanan insanlardır; insanları sömürürler ve konumlarını kaybetmemek için her şeyi yaparlar.
.
📚Mevlana> 'Akıl ve zeka sana kibir ve gurur verir, aptal ol da gönlün doğru kalsın..' der, aynı konu MS2150 kitabında da işlenir. Bazı insanlarda telepati, rüyaların çıkması, durugörü, geleceği görme, akıl okuma ve ikna gücü gibi makro güçler vardır. Ancak bunlar yüksek bir tekamülü göstermez.Hatta düşük farkındalık durumunda bu güçler egoyu beslemek, kişisel ün, servet ve güç kazanma amaçlarıyla kullanılır (Hikayemde sayfaları paylaşacağım).
.
Kutsal kitaplardaki Firavun örneği gibi ruhun tekamülündeki en son engel> gurur ve kibirdir.
Sevgi, yardım, empati, herkesin kendi özgür seçimlerini yapmasına saygı duymak, yönetmeye çalışmamak ve olanı kabul etmek..oğlak-yengeç tutulmaları bize bunları anlatıyor🙏. Her dinde sembolik olarak anlatılan Firavun hikayesinin özeti > egonun aşılmasıyla gelen güç ve zenginliktir. Yani> Satürn-Pluto-Jüpiter çalışır!.
Sevgiyle kalın 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder