18 Mart 2020 Çarşamba

Astrolojide 7 Gezegen ve Günah

Merhaba sevgili dostlar :)

Klasik astrolojide kullanılan 7 ana yapı yani: Güneş , Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn. Bunlar aslında Hristiyanlıkta cennete girebilmek için bırakılması gereken 7 büyük günahı temsil eder. Ancak sembolikler din ile ilgili değildir.
📚H. Blavatksy, bu sembolizmanın çok eski ezoterik öğretilerden Hristiyanlığa aktarıldığını yazmıştır.
🌀Bu sembolikleri, kendi haritanızdaki zararlı konumdaki gezegenler, 12.ev gezegenleri, sert açılar alan gezegenler ve retro gezegenlerle birlikte değerlendirebilirsiniz.
.
🌀Ayrıca Güney düğümü ve yönetici gezegeninin konumu da dikkatli değerlendirilmelidir.
.
🪐Güneş: aç gözlülüğü ve bencilliği gösterir. Solar plexus çakrasının aşırı aktive olması durumunda kişi her zaman 'hep bana..' diyecektir.
.
🪐Ay: kıskançlığı gösterir. Ay, yuvasını ve sevdiklerini aşırı sahiplenir ve bu aşırılık sonucunda kıskançlık duyguları ortaya çıkar.
.
🪐Merkür: para hırsını gösterir. Merkür aklın ve ticaretin gezegeni olarak sürekli daha fazla kazanmaya odaklanan bir yapıya dönüşebilir.
🪐Venüs: şehvet-yani aldatmaya yönelik şehvettir. Kur yapma davranışları ve evlilik Venüs'ün etkisi altındadır.
🪐Mars: öfke ve şiddettir. Mars, savaş Tanrısı olarak olay çıkartmaya ve zarar vermeye bayılır.
.
🪐Jüpiter: kibirdir. mitolojide baş Tanrı olarak geçer. Zararlı bir Jüpiter, Tanrı rolünü oynayan, ahlak kurallarını ihlal eden, sürekli akıl veren ve kendini üstün olarak gören bir yapıya dönüşebilir.
.
🪐Satürn: tembellik ve üşengeçliktir. Satürn #astroloji haritamızda uzun vadeli planları ve tuttuğunu kopartmayı ifade eder. Problemli konumunda üşeniyorum, öyleyse yarın diyecektir. Hayaller hüsran olabilir.

A History of Western Astrology kitabından alıntıdır.
.
💕Yazılarımın Devamı için takipte kalın @vegaastroloji
Astrolog İlkay Çıkla.
.



Koç, boğa, ikizlerburcu, yengeç, aslan, başakburcu, terazi, akrep, yayburcu, oğlak, kova, balık, astroloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder