23 Temmuz 2017 Pazar

Burçlarımızın Hayvan ve İnsan Sembolleri Ne Anlama Gelir ve Bizi Nasıl Etkiler?

12 adet Zodyak burcundan birinde doğarız ve -eğer ilgimiz varsa- kendi burç özelliklerimizi bir yerlerden okuruz. 

Burcumuzun simgesi olan hayvan veya nesneleri üzerinde pek de düşünmeden kabul ederiz, örneğin 'Ben yengeç burcuyum' deriz. 


Koç ♈        Boğa♉      İkizler ♊ 



Yengeç ♋   Aslan ♌     Başak ♍



Terazi ♎     Akrep♏       Yay ♐  




Oğlak ♑    Kova ♒     Balık ♓




Yukarıdaki resimde burçların sembolleri görüyoruz.

Peki burçların isimleri nereden geliyor? Örneğin Boğa baharın meyve verme dönemi ile bağlantılı olarak üretken, hayvani, verimli ve bereketli olarak düşünülmüş. Dayanıklı ve inatçı özellikler sergilediği anlaşılmış; yavaş ve sabit zihinsel yaklaşımı ve biraz da hantal oluşu nedeniyle onu temsil için bir hayvan-boğa kullanılmıştır. (Kaynak: Deborah Houldding, Astrolojide Evler, Gökyüzünün Tapınakları,17-18)

Mantık tüm burçlar için aynı şekilde işledi 
Kendi bildiği gibi-daha çok iç güdüleri ile davranma eğiliminde olan burçlar için hayvan figürleri, daha çok aklını kullanarak mantıksal hareket eden burçlar için ise insan figürler kullanıldı. 

Daha çok güdüleri ile hareket eden burçlar: koç, boğa, yengeç, aslan, akrep, oğlak, balık.

Daha çok mantıksal yönleri ile hareket eden burçlar: ikizler, başak, terazi, yay ve kova.


Haritanın bir bütün olduğunu hatırlamak gerekir. Örneğin kendi burcunuz aslan olabilir ancak yükselen-ay ve merkürünüzün bulunduğu burç örneğin başak ise, oldukça düşünceli bir aslan olacaksınız ve güdüsel davranışlarınız daha az olacaktır demektir. Ya da bir terazi olabilirsiniz; ancak yükselen ve ayınız akrepte ise oldukça güdüsel davranmaya meyillisiniz demektir.

Hangisi daha doğru diye sorarsanız, dengede kalmak iyidir derim. Hayat mantıkla hesaplanamayacak kadar karmaşık bir yapıda, ancak tamamen güdüsel davranılamayacak kadar da strateji gerektiriyor.

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder