4 Ağustos 2017 Cuma

7 Ağustos Ay Tutulması ve 21 Ağustos 2017 Güneş Tutulması'nın Etkileri

Fotoğraf: BethMcCarley



Büyük satranç tahtasında taşlar yer değiştiriyor...

Tutulmalar yoğun enerjinin açığa çıktığı zamanlardır ve uzunluğuna göre her tutulma farklı uzunlukta zaman dilimini etkiler, 21 Ağustos tutulması 2 dk 40sn süreceğinden ortalama 2 bucuk yıllık bir dönemde etkilerini gösterir.

Genel olarak ay tutulmaları sonlanmaları, güneş tutulmaları ise başlangıçları temsil eder. Tutulmaların bulunduğu sabit yıldızlar, aldığı açılar ve tutulma süresi de tutulmanın gücünü gösterir. 21 Ağustos'taki güneş tutulması ise gerçekten çok güçlü, hem Regulus kraliyet yıldızının üzerinde-büyük devletleri ve yönetici elitlerini temsil eder-, hem de mars/jupiter/satürn/uranüsten etki alıyor, üstüne kuzey ay düğümüne kavuşumda, önüne geçilemez, engellenemez, ani ortaya çıkan kadersel temalar demek...


7 Ağustos'ta 15 derece Kova (S-119 serisinden)  ve 21 Ağustos'ta 28 derece Aslanda (S-145 serisinden) olacak tutulmaları birlikte ele almak istiyorum, çünkü dünya genelinde önemli bitişlere ve önemli başlangıçlara neden olacaklar. 
Özellikle iki serinin birlikte olduğu yıllar: 1945, 1963, 1981 ve 1999 yıllarını belirttim çünkü önemli gelişmelere sebep olmuşlar. 

 S-119 ve S-1451945 II. Dünya Savaşı'nın sonu. ABD'de en uzun başkanlık yapan FD  Roosevelt'in ölümü ve yerine Truman geldi. Aynı yılda 1991 yılına kadar sürecek olan SSCB(Rusya)-ABD rekabetinin yani Soğuk Savaş'ın  başlaması,çift kutuplu sistemin başlangıcı ve daha önemlisi geliştirilen atom bombaları ve nükleer çağın başlaması. Diğer önemli bir gelişme ise 1945 yılında Yugoslavya'nın kurulması.

 S-119 ve S-145➩ 1963ABD'nin ünlü başkanlarından JF Keneddy suikast sonucu hayatını kaybetti (Keneddy'nin 10. evindeki 27 derece  yengeçte zayıf olan satürnün tam üstünde ve aynı zamanda onun güney ay düğümünün üzerinde olan güneş tutulması ile yaşamı sona erdi/ doğum haritasındaki durağan konumdaki merkür ile durağan konumdaki uranüsü kare açıda ve transit satürn onun uranüsünün üzerinde, satürnüne kareliyor) 
Ayrıca 1964 yılında SSCB(Rusya) Lideri Kruşçev iktidardan uzaklaştırılıyor. 


S-119 ve S-1451981ABD Başkanı Carter'ın süresinin bitiminin ardında yeni başkan Ronald Reagan görevi devraldı ve Reagan mart ayında suikaste uğradı, ancak sağ kurtuldu. Aynı yıl Papa John Paul II da suikaste uğradı ve sağ kurtuldu. 
Mısır'da iktidardaki Enver Sedat suikast sonucu öldürüldü ve Hüsnü Mubarek iktidarı başladı ve 2011 yılında Arap Baharı'nıa kadar ülkeyi yönetti.
AİDS hastalığına ilk olarak 1981 yılında ABD'de teşhis konuluyor ve ABD'de 5 kişiye konulan teşhis daha sonra giderek artıyor.
ABD'de ilk tüp bebek 1981 yılında doğdu ve çocuk yapmaları imkansız olan çiftler bu tarih sonrasında teknoloji ile çocuk sahibi olabildiler. 


S-119 ve S-145 1999 NATO'nun Balkanlar'da Sırbistan'ı hedef alan Yugoslavya Harekatı yapıldı. Bu harekat sonrasında Sırp Kasabı olarak nitelendirilen Miloseviç'in 2000 yılında halk ayaklanması ile iktidarını kaybetti.  Kosova'nın bağımsızlık macerası bu harekat ile başladı ve Kosova 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan ederek ayrıldı ancak birçok devlet tarafından ve BM nezdinde tanınmıyor.

1999 yıl çok önemli çünkü bir diğer süper güç: Rusya'nın başına Putin'in geldiği yıl. Putin, 1999 yılında başbakan oldu ve 1999 yılı sonlarına doğru önce vekaleten Başkanlığı üstlendi, 2000 seçimlerini kazandı ve bu güne dek gerek Başkan gerekse Başbakan olarak Rusya'yı yönetmeye devam ediyor. 

Bu yıllarda yaşanan her olay tekrardan yaşanacak demek değil tabi ki... çünkü bu yıl pluto-uranüs-neptün ve birçok gezegen farklı konumda, ancak benzer temaların görüleceğini gösteriyor. Dünya siyasetinde ve bölgesel siyasette kilit iktidarlar için yeniden yapılanma süreçlerinin başlıyor. Evren değişimden hoşlanır...


O yıllarda önemli bir olay yaşadıysanız, bu yıl da benzer konuların ön plana çıkması görülecektir. Örneğin 1999 yılında doğan oğlunuz üniversiteyi kazanıp evden ayrılabilir...Ya da 1981 yılında aldığınız evi şimdilerde satmaya ve yeni bir eve taşınmaya karar verebilirsiniz. 
Örneğin 1945 döngüleri ile kurulan Yugoslavya'nın anayasası 1963  yıllında (yani tutulma döngülerinin olduğu yıllarda) yenilenmiş, ayrıca 1999 yılında diğer bir tutulma döngüsünde NATO operasyonu düzenlenmiş... 


21 Ağustos tutulması yılın en şanslı açısı olan büyük ateş üçgeninin üzerinde olacağından dolayı BURAYA tıklayarak konu ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz.
Örneğin iş/kariyeri gösteren 10. evinize düşen ve doğum haritasında güzel açıları tetikleyen bir güneş tutulması size  iş konusunda hayatınızın fırsatını karşınıza çıkartır. Evliliği gösteren bir eve düşüyorsa eşiniz olacak kişiyle tanışırsınız.

Eğer tutulma derecelerine denk gelen bir gezegeniniz varsa bulunduğu ev ve açılarına göre hayatınızı değiştirecek... Umarım mutlu bir değişim olur 😊

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder