3 Ekim 2017 Salı

10 Ekim'de Başlayan Jüpiter Akrep Süreci Bizlere Neler Getirecek?


Merhaba sevgili dostlar,
Jupiter, yaklaşık 13 ay süren Terazi burcu geçişini bırakıyor ve 10 Ekim itibariyle akrep burcuna geçiyor. Akrep burcunda 8 Kasım 2018'e kadar kalacak ve bolluk-bereket etkisini göstermeye devam edecek.

Akrep burcunda iken önemli desteklerine göz atarsak: 
Balık burcunda olan Neptün ve Şiron, ayrıca Oğlak burcundaki Pluto ve Satürn ile destekleyici bir görünüm yapacak. 




Bu geçişten en fazla hangi burçlar etkilenir ve Jüpiter Akrep sürecini nasıl değerlendirmek gerekir?

Tabi ki en güçlü akrep burçları etkilenecek 😊 2012'nin Ekim ayında akrep burçlarını zorlamaya başlayan Satürn'den taaa 2015 sonbaharına kadar akrep  burçları çok çektiler. Başlarına gelmeyen kalmadı. Şimdi telafi zamanı: bardak kaybetmişseniz yerine kova gelir... 
Akrepsel alanlara göz atarsak: ölüm ve yeniden doğuş, bilinçaltı,  güçlü duygular, cinsellik, dürtüsellik, takıntılar, intikam, casusluk ve istihbarat faaliyetleri, yanardağlar, yeraltı hazineleri (petrol, arkeolojik kalıntılar, mezarlar vs) hırs, meydan okuma, derinlik arayışı, ruhsal konulara ilgi, hipnoz, sabır  alanlarında bu bir yıl boyunca akrep burçlarının oldukça fazla deneyim elde edeceklerini söyleyebiliriz. 

Jupiter akrep seyrinden diğer su grupları: Yengeç ve Balık da en fazla nasibi alan burçlar olacak. Tabi su grubu etkisi ne kadar güçlü ise o kadar fırsat ile karşılaşacaksınız. Örneğin yükselen, ay, Merkür, Venüs...ne kadar fazla su gurubunda yerleşiminiz var ise o denli harika fırsatlar geliyor.. Bazıları için hayatlarının fırsatı olacak. Su gurubu etkisi fazla olanlara Jupiter sihirli lambadan çıkan cin gibi istedikleri konularda hediyeler verecek 😇😇 

Bunun yanında toprak burçları, yani Boğa, Başak ve Oğlak da bu güzel etkiden yararlanacaklar arasında. Tabi toprak etkisi olanların da bundan faydalanacağını söylemek gerek, örneğin yükselen oğlaklar-hele bir de haritalarında da destek varsa- ciddi yükselmeler, terfiler alacaklar, hayallerindeki işleri bulacaklar.

Buna benzer bir dönem 2013 yılının Temmuz ayında başladı ve 2014 yılının Temmuz ayına kadar devam etti. Ancak o dönemdeki destekleyici açılarının yanında sıkıntılı  açıları da olunca etkisi daha az hissedildi veya çeşitli zorluklar yaşandı. Bu seferki geçişinde ise çok daha destekleyici açıları olacak 😊 2013-2014 arasında hayatınızda güzel giden, uzun zamandır istediğiniz ve karşınıza çıkan durumları düşünün- işte şimdi çok daha fazlasını Jupiter hayatınıza getirecek.

Bir danışanın hayatından örnek vermek istiyorum: adı Deniz olsun. 
Deniz üniversiteyi bitirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne burslu olarak okumaya gider ve yüksek lisansı ile doktorasını bitirir. 2013 Haziranında mezun olacaktır ve mezun olunca ABD'de kalarak iş bulmak istemektedir. Ancak 2009 Krizi nedeniyle birçok firma batmıştır, ABD vatandaşları dahi işsizdir. Deniz yine de umudunu korur ve iş başvurularına başlar. ve Jupiter 2013 yılının Temmuz ayında haritasına destek vermeye başlayınca iş bulur (hayalindeki iş değildir ancak yine de yüksek maaşlı ve kariyerine uygun bir iştir) Krizin etkileri iyice azalıncaya kadar ABD'de kalacak güzel bir iş bulmuş olur ve buradaki deneyimleri de hayalindeki iş için ona referans olur, 3 yıl sonra kariyerine istediği yerden devam eder...

Jüpiter genel anlamda şans-bolluk-bereket ve kısmet kavramlarını ifade eder. Haritada düştüğü yer ve açıları çok önemlidir. Size getireceği bolluk ve bereket haritanızdaki konumu ile doğru orantılıdır. Ne kadar güçlü pozisyonda ise o kadar büyük bir hediye getirir. 
Körün istediği 1 göz, Allah vermiş 2 göz dedikleri olaydır, tabi Jüpiter isterse daha fazlasını da yapabilir, size bir kanat takabilir 😉

Burçlara göre hayatımızda getireceklerini gelecek haftaki yazımda yayınlayacağım. Sevgiyle kalın...💖💖

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla







Astroloji bilenler için:
Doğum haritasında zayıf bir Jupiter varsa, düzeltmek için kısa 1-2 öneride bulunayım: daha yardımsever olabilirsiniz. Meditasyon gibi tekniklerle makro bilincinizi arttırmanızı, etik ve ahlaki değerleri takip etmenizi ve adalet konusunda duyarlı olmanızı da öneririm. Çünkü Jupiter sorunlu ise bu alanlarla ilgili  sıkıntı vardır. 2 kişiye yardım ettiniz diye hemen düzelmeyecek tabi ki ancak bu dediklerime bağlı kalırsanız,  Jupiterinize yatırım yapmış olursunuz. Ve gelecek transitlerde bunları göz önünde bulundurarak göre Jupiter sizi destekler.. 

Bahsettiğim örnekteki Deniz'in güneş: aslan, yükseleni terazi, merkür (S konumda,son derece zeki ve Türkiye'de derece yapmış birisi)  -venüs başak.
MC=yengeç burcunda. Yengeç burcu Ay balık, Mars-Satürn akrep tarafından su trinesi ile destekleniyor. Anı zamanda 2. evinde olan transit Satürn'ün ve kuzey ay düğümünün akrep yerleşimi de şansını açıyor. Kuzey düğüm ikizlerde, güney yöneticisi Jüpiter Oğlak ve retro olasa da açıları çok iyi, ayrıca Neptün (denizaşırı ülkeler) ile kavuşumda, zaten yöneticilik ve sorumluluk özellikleri ile doğmuş..Haritasında Antares Kraliyet yıldızı güzel açıları sebebiyle zaten onun karşısına yükseleceği fırsatlar yaratıyor. Ayrıca Pluto'nun 29.derece konumlanması, S gezegen, boğa burcundaki şans noktası ve destekleyici açılarının etki alması önemli.  Jupiteri S konumdaki başak Merkür'ü ve Venüs'ü, akrep Satürn'ü destekliyor... gibi değerlendirmeye aldığım bazı yerleşimleri de söylemek gerek, harita zaten güçlü bir kariyer ve iş başarısı vadediyor...Ve beklenilen şans Jupiter ile geliyor.

Yazar: Astrolog İlkay Çıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder